Продукти:
4 филета бяла риба
4-5 сушени доматчета
накиснати в зехтин
две супени лъжици горчица
половин чаша натрошени орехи
зелен лук нарязан на ситно
черен пипер
1/3 чаша вода
три супени лъжици галета
3 супени лъжици настърган пармезан
лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 280 градуса.
Покрийте тавата с фолио и подредете отгоре филетата.
Измийте доматите.
В кухненски робот смесете доматите, горчицата, орехите, лука и пипера и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Добавете вода, за да се получи паста, с гъстотата на майонезата.
Намажете обилно горната част на филетата с пастата.
Отгоре поръсете с галетата и пармезана.
Печете около 15-20 минути.
Сервирайте рибата с лимон.