Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
03.09.2008 09:44 - СУШЕНИТЕ ПЛОДОВЕ СА ПО-ПОЛЕЗНИ ОТ ВИТАМИНИТЕ
Автор: gastronom Категория: Хоби   
Прочетен: 3222 Коментари: 1 Гласове:
0



  imageТе повишават имунитета, укрепват здравето и предпазват стомаха от язва и гастрит

Ако сте недоволни от цвета на лицето си, си направете следния “лечебен” курс: в продължение на един месец за закуска яжте овесена каша с добавени в нея 6 сушени сини сливи. Лицето ви ще придобие предишната си свежест.

Ако ги включите в менюто си, означава да направите сериозна крачка за укрепване на здравето си, особено през зимата. В сушените плодове има уникален баланс на витамини и микроелементи. Освен това те удовлетворяват потребността от сладко. Това е най-древната и изпитана от хората “хранителна добавка”. Само десет дни след употреба на сушени плодове лицето става по-свежо, косите и ноктите укрепват, подобрява се храносмилането. В малки количества те потискат апетита в известна степен. Зарзалите и сините сливи могат да се ядат, ако човек се опитва да откаже пушенето и много му се яде сладко. Но имайте предвид, че на ден можете да изяждате не повече от 100 г сушени плодове.

ЯБЪЛКИТЕ И КРУШИТЕ ПОМАГАТ НА МОЗЪКА

Ябълките и крушите съдържат вещество, което го няма в другите сушени плодове. Става дума за микроелемента бор, който е необходим за активна работа на мозъка.

Освен това сушените ябълки се препоръчват за профилактика при грип, сърдечносъдови и ендокринни заболявания. Сушените круши пък укрепват стомаха,подпомагат процеса на кръвотворене и оказват противомикробно въздействие.

По принцип от сушени ябълки и круши можете да си варите компот. Но по-полезно е, ако ги залеете с гореща вода и ги оставите да престоят няколко часа. Така се съхраняват по-добре полезните вещества. Такава настойка може да се използва и за изплакване на устната кухина, защото укрепва венците.

В пет сушени кайсии се съдържа дневната норма желязо и калций. Те са природен и много силен стимулатор на имунитета. Ако добавяте по 5-6 сушени кайсии в овесената си каша за закуска през целия есеннозимен период, вие ще се предпазите от простудни заболявания.

СУШЕНИТЕ СИНИ СЛИВИ АТАКУВАТ ЗАПЕКА

Редовно добавяйте по няколко сушени сини сливи към ястията си и ще избегнете проблеми с “ленивите черва”. Ако си ги купувате, избирайте най-киселите и меки плодове.

Ако сте преяли и усещате тежест в червата, изяжте една шепа сушени сини сливи и само след половин час ще се почувствате по-добре и червата ви ще заработят нормално.

Предлагаме ви най-вкусното средство против запек: залейте с гореща вода смесени в едно - 100 г сушени сини сливи без костилките, сушени ябълки, кайсии, смокини и фурми. След това ги смелете на машинката за месо. Към получената смес добавете по 100 г стрити орехи, ленено семе и мед. Разбъркайте добре. Приемайте по 1-2 чаени лъжички по следната схема: сутрин на гладно, 30 минути преди обяд и преди сън. Пазете вкусното лекарство в хладилника. Курсът на лечение е, докато свърши сместа. След това за дълго време ще забравите за запека.

ПРИ КАШЛИЦА И БРОНХИТ СЕ ПРЕПОРЪЧВА НАСТОЙКА ОТ СТАФИДИ

Стафидите укрепват белите дробове, сърцето, нервната система и дори потискат гнева и успокояват нервите. Накиснете за през нощта шепа стафиди в студена вода и на сутринта изпийте настойката. При кашлица, хрема и болки в гърлото ви препоръчваме следната рецепта: 100 г стафиди се заливат с чаша гореща вода и престояват 10 минути. След това се изцеждат, сместа се прецежда и се прибавя супена лъжица лучен сок. Пие се по половин чаша 3 пъти на ден.

При силна кашлица и бронхит: 30 г стафиди престояват 45 минути в студена вода и се изяждат с горещо мляко преди сън. Можете всеки ден да си правите такова лекарство,докато се подобри състоянието ви.

ФУРМИТЕ ДАВАТ НАЙ-МНОГО ЕНЕРГИЯ НА ОРГАНИЗМА

Фурмите превъзхождат всички останали сушени плодове като източник на енергия. Шепа от тях е способна да утоли глада ви за половин ден и да обезпечи организма ви с необходимата енергия. При това те не предизвикват чувство на жажда. Фурмите съдържат всички витамини, освен Е и Н. Най-голямо е съдържанието в тях обаче на витамин В5, който повишава работоспособността и засилва концентрацията и вниманието. Във фурмите са открити и вещества, близки по своята структура до аспирина. Затова древните лечители са използвали фурмите за лечение на простуди и главоболие. // //
 

http://www.chudesa.net/



Гласувай:
0



1. iliada - Чудесен постинг!
04.09.2008 08:47
Вече приготвих първите сушени ябълки !Надявам се да са се получили !Благодаря Ви
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2358489
Постинги: 391
Коментари: 457
Гласове: 11264