Неизбежно е! Във времето преди Коледа ни топли само илюзията за чудния семеен обяд на голямата богата трапеза, сред най-близките ни хора.
И сред поредицата от Най, Коледата, облечена в НАЙ-хубавите ни фантазии, се оказва и сред НАЙ-очакваните събития през годината.
Дали е защото ни събира заедно или защото ни отвлича от тривиалните задължения, този празник все още ни кара да правим странни, но ужасно любими и познати неща. Като например да редим играчките по елхата, да кичим дома със светещи лампички и да печем курабийки на фона на обичайния коледен филм по телевизията.
И за да пуснем съвсем Коледния дух, заключен в нас, направихме за теб една поредица от най-вдъхновяващите коледни ястия.
Разбира се, на помощ повикахме най-добрите импровизатори в кухнята – именно кулинарните блогъри.
Всеки ден на страниците ни неизчерпаемият източник на идеи в интернет пространството, наречен океан от блогове, ще ти показва по една авторска рецепта, ексклузивно за ViewSofia.
Последният ни гост в рубриката е Йоли
Вкусно с Йоли
Йоли е изключителен импровизатор, което личи не само по креативните й рецепти, вкусни и сладки, но и по уникалите идеи за украсата им.
В типично неин стил, за нас тя смеси традиционно с новаторско кулинарно изкуство и с няколко прости стъпки направи най-красивия коледен бонбон.
Бонбони от сушени смокини с шоколадов крем и лешници
Продукти за 30 бонбона:
15бр.големи бели сушени смокини,
30 печени белени лешници
100г течна нeподсладена сметана,
250г черен шоколад ,
1 с.л.коняк
суров шам фъстък за гарниране,
червена захар и
1 с.л. нарязани сушени червени боровинки
Приготвяне:
Загрейте сметаната до кипване, махнете я от огъня и сипете в нея шоколада и коняка. Бъркайте, докато се стопи и получите гладък крем. Оставете крема да се охлади леко.
Разрежете смокините на половинки и в средата на всяка сложете по един лешник. С малка лъжичка напълнете плодовете и гарнирайте с малко счукан шам фъстък за зелен цвят.
Смесете боровинките с цветната захар и направете малки топченца. Украсете бонбоните и поднесете леко охладени.
Oще от поредицата:
Бъдни вечер по Магдалина от "Гладната Акула": Домати с ориз, стафиди и кедрови ядки
Бъдни вечер по Цвета Маркова. Асеновградски постни сармички
Коледни сладки по Луиз от Salted Lemons: Канелени звезди
Свински медальони в ароматни треви с гарнитура от крехки аспержи и три вида сос. Коледa по Мария от LaMartinia
Бавно-печена свинска плешка с глазура от мед и подправки за Коледния обяд по Крис от My Soul Kitchen
Бъдни вечер по Йоана Петрова от Кулинарно – в кухнята с Йоана: Вълшебна зеленчукова пита
Бъдни вечер по Ваня Филипова от Culinary with me. Ароматни кошнички с тиква
More from View Sofia
Какво да ядем, докато постим. И как въздържанието помага на организма
Традиционните пости са около 200 дни в годината и са били неразделна част от храненето на нашите прабаби и...
Коледен Соул за Душата - Рут Колева и гости!
Рут събира приятели на 25 декември за една вълшебна празнична вечер...
Christmas present of the day: Универсален подарък за коледен уют
Универсален подарък за коледен уют...