Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.
И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.
Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.
Свински пържоли със сушени плодове /кайсии, сини сливи, смокини или круши/
Необходими са ти: свински пържоли – за предпочитане от врат, масло, 50 гр сушени обезкостени плодове /за 1 порция/, половин супена лъжица ракия или ликьор.
Пържолите се начукват и осоляват, докато маслото се разтопи на бавен огън. Добавяме месото в тигана с масло, след което и плодовете без да бъдат допълнително обработени.
Слагаме ракията като може да се фламбира. Поднася се месото с плодовете и отделеният от тях сос.
Вкус като по учебник. Поднеси го с тежко червено вино! Например каберне.
Свински пържоли със сушени плодове. Защо да не опиташ?!
Пържолите се начукват и осоляват, докато маслото се разтопи на бавен огън. Добавяме месото в тигана с масло...