Следва

Коледа в кутия

Хрупкав патладжан с моцарела и сушени домати!

Когато зимата е така осезаема с минусовите си градуси, няма нищо по-хубаво от топло споделена уханна вечеря...

Food преди 15 години

Когато зимата е така осезаема с минусовите си градуси, няма нищо по-хубаво от топло споделена уханна вечеря.

Представяме си бяла покривка, големи винени чаши, приглушена светлина и двама души в тих разговор за... 2 бр. патладжан, 150 гр. моцарела, 150 мл зехтин или много вкусното ястие, приготвено с грижа, поденесено с внимание. Необходими са още 2 домата, нарязани на филийки, 8 листа от босилек, 25 гр. галета, 25 гр. царевично брашно,1 средно голямо яйце, разбито.

Патладжаните се нарязват по дължина. Стремете се да постигнете 8 на брой, 1 см на дебелина филийки. Поставят се на скара, намазани със зехтин Filipo Berio Light. Пекат се 3-4 минути, докато станат бледо-златисти и от двете страни. Остатъкът от зехтина се нагорещява в голям тиган. И магията сега започва: филийкамоцарела, домат и босилек се поставят върху едната половина на патладжана. Патладжана се прегъва на две, за да обгърне пълнежа; закрепете с клечка за зъби. Царевичното брашно и галетата се смесват в чиния. Всяко парче от патладжана се потапя първо в яйцето и след това в сместа. Пържете на нагорещен котлон за 3-4 минути, докато стане хрупкаво и не добие златист цвят. Махнете клечките за зъби и поднесете със салата и препечен хляб.

Препоръчваме вино каберне Фран на Chateau de Val. И хубава компания. И бавен танц.

More from View Sofia

More Food