Зеленчуци на грил в сос от сушени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Зеленчуци на грил в сос от сушени домати
Зеленчуци на грил в сос от сушени домати
admin
Добавена от: admin
14387
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 тиквички
1 ч. л. ситно нарязана портокалова кора
1–2 с. л. сок от портокал
3 с. л. сок от лимон
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1 ч. л. сол
5–6 с. л. зехтин
50 г сушени домати
4–5 пресни картофа
2 патладжана
50 г маслини (без костилките) 

Картофите се нарязват на колелца, без да се белят. Подреждат се в намаслена тава, поливат се с малко мазнина и се пекат 15–20 минути при температура 220 градуса.

Сушените домати се заливат със 100 мл гореща вода, добавя се зехтинът и се оставят да отлежат 10 минути.

Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина 1 пръст, поръсват се със сол и се оставят за около 15 минути, за да се отцеди горчивият сок.

Тиквичките се нарязват по същия начин, подреждат се в сгорещения грил тиган и се пекат по около 5 минути от всяка страна. По същия начин се пекат патладжаните и се поставят в подходящ съд.

Изпечените картофи се слагат за няколко минути в грил тигана, след което се добавят при тиквичките и патладжана.

При омекналите домати се слагат наситнените розмарин и чесън, сол, лимоновият и портокаловият сок, портокаловата кора и нарязаните на едри парченца маслини. Сосът се полива върху зеленчуците и се оставя да отлежи поне 1 час преди консумация. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft