сряда, 5 май 2010 г.

Супа от свинско месо и сухи червени чушки

Една типично по български супа ,  която е перфектна за сгряване през зимните дни ,  заради леко пикантния си вкус .
Супата е гъста и спокойно можете да се нахраните сериозно с нея ,  особено ако на помощ ви дойдат и 1 - 2 силно препечени филийки ... и чаша червено вино ... :))
Пък ако наблизо има и камина ,  смятайте ,  че сте заспали после . :))
Много лесна за реализиране ,  просто трябва да имате нужните продукти .


Супа от свинско месо и сухи червени чушки







Продукти :

свинско месо
2 малки сухи червени чушки ( или 1  голяма )
1  глава кромид лук
2  моркова
2  картофа
2  с . л .  домашна лютеница (  моята е правена от майка ми  -  много червена , леко блажна и без никакви люспи в нея , вълшебна е ,  много мои ястия стават по - вкусни именно , заради нея :) )
1 топка фиде
магданоз
целина
чубрица
едър лют червен пипер
сол

 за застройката :
2 жълтъка
3 с . л . кисело мляко
черен пипер 
 
В тенджера запържете ситно нарязаното месо до омекване  ,  добавете и ситно нарязания лук ,  задушете го леко с месото и налейте вода .  
След като водата заври ,  сложете сол на вкус ,  добавете нарязаните картофи и морковите .  Когато картофите са готови ,  добавете и фидето ,  лютия пипер , начупените на дребно сухи чушки , лютеницата и чубрицата .
Варете още 5 минути на средна степен на котлона .
Когато всички е готово ,  махнете супата от котлона и я застройте по познатия начин -  първо сложете малко от горещия бульон при застройката ,  разбъркайте и изсипете в супата на тънка струя.  
Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз и целина .  


1 коментар:

  1. Много хубава супичка. Това, което най-много ми харесва в твоите супи е, че има много продукти и се получава наистина страхотен краен ефект, тъй като хем на външен вид изглеждат много ефектно, хем вкуса е много добър.

    ОтговорИзтриване